Menu Sluiten

Hoe het ooit begon

In 1899 schrijft Bruin Feyen zich in Coevorden bij de Kamer van Koophandel in. In de beginjaren is Bruin depothouder voor Texaco en bestaat de handel voornamelijk uit olie, smeermiddelen en brandstof.
In de jaren 20 wordt het assortiment uitgebreid naar zoetwaren en levensmiddelen. Bruin Feyen haalde in 1922 de landelijke pers met zijn eigen merk pepermunt en met een voor die tijd baanbrekende marketing methode.

De pepermuntrollen en dozen bevatten spaarpunten die men kon inwisselen voor geschenken. Deze geschenken importeerde hij zelf uit Japan.

Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer van Groothandel Feyen B.V..

MVO & Duurzaamheid

1899  koffie beschikt over het UTZ keurmerk. UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel. Het keurmerk staat op koffie die afkomstig is van koffieboeren en plantages die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. De 1899 koffie toebehoren zoals bekers en roerstaafjes zijn van duurzame materialen zoals karton en bamboe.

1899 thee is van het label Tea of Life en is Fairtrade gecertificeerd. Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor arbeiders in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst. Plantages die Fairtrade gecertificeerd zijn krijgen altijd tenminste de Fairtrade minimumprijs voor hun product. Naast Fairtrade is een deel van ons assortiment ook Biologisch gecertificeerd.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een professionele partner voor het volledig invullen van uw koffievoorziening? Dan bent u bij 1899 koffie aan het juiste adres. Naast koffie, koffiemachines en service en onderhoud hierop, voor bedrijven groot of klein, kunnen wij ook de koffiemachines schoonmaken voor u, en natuurlijk zorgen we voor voldoende koffie op voorraad! Vraag naar onze 100% koffiegarantie!

Bij de keuze voor de koffievoorziening spelen naast uw specifieke werksituatie ook de wensen van uw medewerkers een doorslaggevende rol. Wij gaan samen de wensen voor de koffievoorziening in kaart brengen als basis voor het advies op maat. Bij 1899 koffie kunt u altijd rekenen op een betrouwbaar, onafhankelijk en deskundig advies voor uw koffievoorziening.

Onze Showroom

Collage_showroom